Kosten auto wrappen

Voor veel mensen is de aankoop van een nieuwe auto een aanzienlijke investering, dus de mogelijkheid om zo’n voertuig te financieren is een grote opluchting. Een carwrap voor uw nieuwe voertuig is een fantastische manier om uw auto te “onderhouden” en veel langetermijnleningen een verstandige optie te laten lijken. Film productiemaatschappijen zoals 20th Century Fox hebben opnames over de hele wereld gebruik maken van deze techniek (met wisselend succes) en waar een voertuig wordt gewrapt, wordt het omgetoverd tot een levende, ademende reclame voor het product of de dienst die wordt aangeboden.

Als de omstandigheden gunstig zijn, kan de reclame zelfs op vrij korte termijn worden afgeschoten, wat de productietijd en de kosten nog verder vermindert. Omdat voertuigen onder verschillende hoeken kunnen worden ingepakt, kan per voertuig meer kilometers worden afgelegd naarmate het dichter bij de grond staat. Als je een voertuig zou gebruiken dat 50 meter verwijderd is van een gebouw, in plaats van de oorspronkelijk voorziene 400 meter, zou het voertuig in plaats daarvan 40 meter kunnen afleggen.

In de meeste gevallen kunnen advertenties met voertuigwraps worden hersteld en steeds opnieuw worden gebruikt als ze in eerste instantie zijn afgedekt. Eens de wraps aangebracht en vervaagd zijn, kunnen ze omgekeerd worden om de originele vorm van de wagen terug te krijgen. Het veranderen van grootte en vorm is ook mogelijk, en ook dit wordt bereikt afhankelijk van de grootte van het voertuig.

Een extra service die een foliebedrijf kan aanbieden is het “koud spotten” van het voertuig. Dit kan worden bereikt door het voertuig lichtjes te verwarmen en dan de temperaturen voor een bepaalde tijd te verlagen en het voertuig opnieuw te verwarmen.

De meeste voertuigen krijgen na een paar weken te maken met een doffe plek, het weer of de verlichting kunnen de doffe plekken op het voertuig verbeteren. Het verwijderen van doffe plekken is een vrij eenvoudige taak en kan met de hand worden uitgevoerd met staalwol of spuitwas. De behandelingen aan de lichten en de carrosserie zijn ook vrij gemakkelijk omkeerbaar en te solderen op de originele uitrusting.

Wat opmerkelijk is is dat de autowrap niet alleen waarde aan het voertuigenuiterlijk, maar ook de wederverkoopwaarde schijnt toe te voegen. Studies tonen aan dat het gemiddelde voertuig ongeveer gemiddeld 65% van de waarde in het voertuig na 3 jaar en 30% na 5 jaar vasthoudt. Dus als u uw voertuig na 3 jaar zou verkopen, zou de waarde waarschijnlijk tussen de 25% en 50% van de oorspronkelijke waarde van de auto liggen.

De effecten van voertuig wrapping zijn niet alleen te zien in het uiterlijk, maar ook in de verminderde kosten van onderhoud en het verminderde aantal vereiste terugroepingen.

Na de eerste installatie wordt de auto veel gemakkelijker schoon te maken en is hij in de toekomst ook gemakkelijker te reinigen. Bestaand vuil is niet gemakkelijk zichtbaar en is veel gemakkelijker te verwijderen, zodat snelle aantasting van een wrap niet kan optreden. Ook ziet de auto er aantrekkelijker en generieker uit en stijgt de doorverkoopwaarde van het voertuig.