Scooter, Sunset, Red Motor, Grasses, Motorcycle

Aan de praktische kant wordt u getest op het manoeuvreren in het verkeer, het herkennen van straatnaamborden, straatnaamborden, straatwaarde, defensief rijden, oversteken en andere praktische aspecten van motor theorie oefenen.

De test duurt ongeveer 2 uur en er wordt gereden op een computer in een klaslokaal van de wegcode. De computer kan Interactief of Computergebaseerd zijn. Het omvat ook het opslaan van video-testimonials en duur van crashtests.

Na de toets ontvang je binnen 4-5 werkuren de uitslag van het theorie-examen. Dan kunt u een vergunning krijgen voor een periode van 12 jaar door de staat-DMV-website te controleren. Het kost ongeveer 200- 220 dollar. Je kunt er een online krijgen of kopen in de vorm van een studieboek.

Nogmaals, je moet een paar dvd's bestuderen. Het zou ook zeer nuttig zijn om een ​​boek te kopen met veel uitstekende illustraties en uitleg van de regels en voorschriften van het rijden.

Om dit te voltooien, moet u in gedachten houden dat veilig rijden geen individuele inspanning is. Je zou zo'n beetje een gratis rijbewijs moeten krijgen om te rijden en anderen te helpen zonder dat ze geld hoeven uit te geven aan rijlessen. Ook moet u de regels en voorschriften van de weg respecteren. En aangezien de wereld van iemand houdt die beleefd en respectvol is, wees niet bang om iedereen goed en respectvol aan te spreken, rijdend op straat. Het zou nog verbazingwekkender zijn om op het platteland te rijden zonder enige straatbestelling! Wees er een voorbeeld van en deel het met iedereen.

Chaufferen is een beroep van het volk en het zou door alle broeders moeten worden genoten zonder enige barrière van etniciteit, regio, ras, geslacht of religie. Het is de taak van de overheid en de politie om ervoor te zorgen dat chauffeurs zich aan de verkeersregels houden en redelijk voorbereid zijn.

Het is een beperking van de paragraaf met de vooraf ingestelde regels van de verplichte verkeersschool om de leerling veilig te laten rijden. Maar toch is het niet genoeg om van rijlessen een stressvrije ervaring te maken.

TheOverviewOfTheBachelor of Automotive Driving Course

Lengte: het varieert afhankelijk van de behoefte van de personen. Sommigen hebben maximaal 3 dagen nodig om te leren met deskundige rij-instructeurs, terwijl anderen er de voorkeur aan geven meer dan 3 maanden te nemen om een ​​bekwame bestuurder te worden en alle regels en voorschriften te leren, zoals rijeigenschappen, wegcode, verkeersborden, symbolen voor afstappen en parkeren.

Piek: Een professionele chauffeur kan zijn passagiers ophalen van het vliegveld in een vreemde stad van ongeveer 65 kilometer, maar buiten steden kan het tot 120 kilometer in slechts één dag duren. Bovendien moet een chauffeur mogelijk zijn passagiers van de trap naar de kelder in een huis vervoeren, een zakelijke bijeenkomst naar een restaurant en vervolgens naar een andere zakelijke bijeenkomst en vervolgens naar een ander hotel en vervolgens naar de gebieden, afhankelijk van zijn comfortzone.

Defensief rijden:Natuurlijk moet men ook een gepast rijbewijs hebben, dit is altijd een must. Het feit dat je het aan het leren bent, is een goede zaak, maar onthoud dat iedereen in zijn eigen tempo leert, dus als je er nog niet klaar voor bent, kun je zelf tempo maken.

De industriestandaard van 30 uur achter het stuur wordt voldoende geacht, maar onthoud dat ervaren chauffeurs niet alleen leren rijden op zo'n lange periode, ze weten ook te rijden in routinematige rijsituaties die zich op de weg kunnen voordoen.

Dus als je leert van professionele chauffeurs, verwacht dan wat tijd te besteden aan rij-etiquettes die je onderweg moet oefenen. Sommige relaties kunnen urenlang oefenen op de weg vergen, vooral als de persoon in een auto zit met meer dan één eigenaar.

Praktische scenario's: u kunt een typische chauffeur oppikken en hij rijdt u rond op een leerlingvergunning, maar het is de plicht van een bekwame chauffeur om uw basisrijbehoeften te regelen zonder u in slaap te brengen. Een Kamikaze-rijder moet al zijn basisvaardigheden op de weg doen, zelfs alleen. Kamikaze scarperos hebben geen rijlessen nodig, alleen een intensieve training en wat oefening.

Risicobeheer: Kamikaze-scharpero's hebben zeker te maken met hun risico op de weg. Hoe geavanceerd hun rijvaardigheid ook is, Kamikaze-chauffeurs moeten het risico van een aanrijding met een auto accepteren. Hoewel ongelukken zeldzaam zijn, gebeuren ze nog steeds. dodelijke ongevallen komen maar al te vaak voor bij aanvallen in Kamikaze-stijl.